Korenavond Delft donderdag 1 februari 2018

In het kleine, maar o zo gezellige Rietveldtheater in Delft was er op 1 februari 2018 weer een korenavond. Al eerder heeft Rebound daar succesvol samen met andere koren opgetreden en deze keer waren we er samen met countrykoor Language of the Heart uit Zoetermeer. De naam zegt het al, dit koor uit Zoetermeer zingt Country en Western music. Heel iets anders als het repertoire van Rebound natuurlijk, maar dat maakt zo’n avond nou juist zo leuk. De sfeer was bijzonder gezellig en beide koren en hun fans waren enthousiast over de gebrachte muziek. Er werd zo nu en dan volop meegezongen met de bekende nummers van het koor uit Zoetermeer.

Rebound trad op met twee blokken. Het eerste blok van de avond zongen we de Rock and Roll nummers. Een optreden van Rebound betekent ook dat we laten zien dat beweging muziek kan ondersteunen of benadrukken. Het maakt dat een optreden, naast luisteren naar goed gezongen muziek, ook leuk is om naar te kijken. Het blok werd met veel verve gebracht en juist ook de neutrale toeschouwers waren enthousiast.

Na twee blokken, met een pauze er tussen, van Language of the Heart zat de sfeer er helemaal goed in. We begonnen dan ook vrolijk aan ons tweede blok, de Flower Power muziek. Hele andere muziek dan Rock and Roll, maar vooral vrolijk. Good Vibrations blijft voor het publiek leuk met het verrassingseffect daarin, maar ook de andere nummers konden rekenen  op veel bijval van het publiek wat voor een deel bestond uit de zangers en zangeressen van het andere koor. Er werd afgesloten met Listen to the Music, wat door de mensen in de zaal werd meegeklapt en meegezongen.

Samenvattend; het was een heerlijke en gezellige donderdagavond. Dat muziek goed is voor een mens werd door de speaker gezegd, maar werd door alle aanwezigen ook zo gevoeld!

Lees ook het enthousiaste verslag dat hierover in de Korenbrief van de Federatie van Delftse Zangkoren is verschenen.

Wil je het plezier van Rebound ook eens ervaren, kijk voor info daarover verder op onze site.

Leave a Comment