Over Rebound

Vereniging Popkoor Rebound

De ongeveer 65 enthousiaste leden van Popkoor Rebound zijn verdeeld over zes stemgroepen.
Iedere donderdagavond zingen wij onder leiding van dirigent Bart de Jong in een gezellige sfeer en werken er hard aan om het niveau nog beter te krijgen.
Bij de nummers wordt ook aandacht besteed aan beweging bij de muziek. De resultaten van deze repetities laten wij gemiddeld 10 keer per jaar zien op diverse festivals en evenementen in het hele land.
Bij deze optredens krijgen we regelmatig complimenten, wat het plezier in het optreden natuurlijk vergroot. Enig vertrouwen in het feit
dat we best wel “aardig” kunnen zingen was en is er dus. Toch is een optreden verzorgen elke keer weer spannend. En daardoor juist weer zo leuk om te doen.

Heb jij na dit gelezen te hebben ook zin gekregen om van zingen je hobby te maken? Kom dan een keer kijken en luisteren op de repetitie avond en wellicht kunnen we jou dan in de toekomst verwelkomen als aspirant lid.
Is lid worden misschien niet je doel, maar zou je ons een keer willen zien en horen, ga dan naar de agenda op deze site om te zien waar en wanneer wij weer een optreden verzorgen.
Tot ziens bij Popkoor Rebound.                       jhkj

Ons bestuur

Het bestuur van de Vereniging Popkoor Rebound bestaat uit:
Hannie Jekkers (voorzitter)
Patty Meijer (vice-voorzitter)
Els Segaar (secretaris)
Anne-Lieke Jellema (ledenadministratie)
Kelly Crul (social media)
John Meijer (penningmeester)

Ons repertoire

Popkoor Rebound bouwt aan een uitgebreid repertoire popnummers van de jaren 60 tot heden.
Dit repertoire is zeer gevarieerd van ballads tot rocknummers en bestaat onder andere uit
Hotel California van de Eagles, Beatlesmedley, Need You Now van Lady Antebellum, Status Quo Medley, September van Earth Wind & Fire, I Got A Feeling van de Black Eyed Peas, Home van Dotan, Hello van Adele en Shout van The Temptations, een Rock and Roll Medley, Hold back the River van James Bay en Higher and Higher van Jackie Wilson.
Het totale repertoire bestaat inmiddels uit zo’n 60 nummers inclusief ons kerstrepertoire.

Onze dirigent

Mijn naam is Bart de Jong. Ik ben afgestudeerd Docent Muziek en actief als zangdocent, blokfluitdocent en als koordirigent. Een groot deel van mijn leven ben ik al bezig met koren. Zelf was ik als kind lid van het kinderkoor bij de Samen op Weg kerk in Houten. In mijn tienerjaren werd ik daar ook lid van het jongerenkoor.
Via de jongerenkorenwereld ben ik daarna nog in allerlei andere koren verzeild geraakt.
Met dirigeren ben ik begonnen in 2009, toen bij tienerkoor Joy in Noordwijkerhout, waar ik drie jaar ben gebleven. Anderhalf jaar later kwam daar het Eigentijds koor Iduna in Zoeterwoude-dorp bij. Als muziekdocent en koordirigent heb ik te maken met mensen van allerlei leeftijden en muziek van allerlei stijlen. Ik zie het als mijn uitdaging om iedereen het plezier van samen muziek maken te laten ervaren en te inspireren tot steeds iets hogere prestatie.

Doe met ons mee

Wil je met ons meezingen?

Ben je tussen de 18 tot 65 jaar vul dan het contactformulier in en wij zorgen dat je zo spoedig mogelijk een inschrijfformulier ontvangt. Na betaling van het inschrijfgeld word je lid. Tevens vragen we een bedrag aan borg voor de geleende songtekstmap + CD’s. Deze borg ontvang je bij een eventuele opzegging en na inlevering weer retour.

Werkwijze

Popkoor Rebound maakt gebruik van de singergy-methode, wat wil zeggen dat ieder lid een CD in bruikleen krijgt met daarop de verschillende stemgroepen en daarbij de tekst van het betreffende nummer zodat iedereen thuis zijn of haar stemgroep kan oefenen zonder noten te hoeven lezen.

Kosten

De maandelijkse contributie bedraagt € 20,- per persoon. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- p.p. (elk 2e en volgende gezinslid, wonend op hetzefde adres, betaalt € 10,-) Borg voor het gebruik van de songtekstmap + CD’s € 30,- p.p.