Zingen aan zee 6 oktober 2018

Op deze prachtige nazomerdag werd De Korendag Zandvoort “zingen aan zee” voor de 12e keer georganiseerd en zoals altijd was er een leuk thema bedacht. Dat was dit jaar “Disco”. Vooral populair in de jaren 70 en begin jaren 80. Bedoeld als dansbare muziek, met daarop natuurlijk allerlei variaties.
21 deelnemende koren vanaf 11.00 uur ’s morgens tot een gezamenlijke afsluiting om 21.15 uur in de avond gingen daarop hun best doen. Enigszins gespannen, vanwege de vrij kleine groep en op het laatste moment nog twee ziekmelders, begon Rebound zo rond 16.00 uur aan het optreden.

Het repertoire van vandaag was zeker geen verplichte “dansmuziek” maar gezellig was toch wel een beetje de bedoeling. En is dat gelukt? Natuurlijk is dat gelukt. Meedoen aan korenfestivals zoals aan deze in Zandvoort staat eigenlijk altijd garant voor een gezellige dag. Als je zingen met elkaar leuk vindt, dan is een hele dag zingen natuurlijk een heerlijk uitje.  Om te genieten van muziek en om zelf te laten horen waar je elke donderdag weer voor repeteert.

Het optreden van vandaag was daar zeker weer een goed voorbeeld van. Vanaf  I gotta a feeling met de daarbij behorende bewegingen tot aan een geweldig “Shout” was het een groot feest. Wat hadden we met Hannie toch weer een prima solist en wat deden de solisten van Listen tot the music en It’ s a Beautiful day het ook heel goed. Je moet het maar aandurven om voor een volle kerk zo voor het voetlicht te treden.  Rebound zingt vrij veel nummers met solisten, mede om zich te onderscheiden van andere koren. Daar zijn wel mensen voor nodig die dat aankunnen en die dat ook aandurven.  Het programma in de protestantse kerk in het centrum van Zandvoort liep wat voor en dat gaf de gelegenheid om “zomaar” een extra nummer te doen. Het aanwezige publiek heeft kunnen meebeleven dat in Leidschendam/ Voorburg en wijde omgeving een lekker koor goed aan de weg timmert, want ook dat extra nummer werd met veel verve gebracht.

Kortom, veel disco? Nee, maar wel veel lekkere en ook dansbare muziek en een drukke en gezellige dag daar in Zandvoort

Het vijfde optreden in acht weken was daarmee een feit. We gaan woensdag 10 oktober nog in een besloten setting optreden. Daar kan dus helaas geen publiek van buitenaf bij komen kijken en daarna gaan we even een wat rustigere periode in om ons voor te bereiden op de kerstoptredens. Houdt daarvoor onze site in de gaten.