Winterpodium in Delft 28 december 2018

Hoe kun je een jaar mooier afsluiten dan met een prachtige muzikale en vooral sfeervolle warme avond. Vooraf wisten we natuurlijk niet hoeveel mensen op zo’n “tussendooravond” zin hadden om naar het theater te komen, maar de zaal was helemaal uitverkocht. Er moesten zelfs mensen teleurgesteld worden.

De avond werd gevuld met muziek die past bij de tijd van het jaar. Er was een combinatie gemaakt met een verhaal gekozen en verteld door Iris de Ruijter van de Vertelkring Delft. Herinneringen aan de beloftes van Kerst en aan de tijd die voor ons ligt, waren de rode draad. Dat Popkoor Rebound muzikaal gezien wel wat in huis heeft, hebben we in 2018 op veel plaatsen laten zien.  De samenwerking met de Vertelkring leverde op deze koude decemberavond een warm intiem samenzijn in het Rietveldtheater op. De prachtige kerstnummers van O Holy Night en Silent Night, samen met de vrolijke muziek van Santa’s Party en Winter Wonderland en vele andere leverden een prettige verlate kerstsfeer op. Ook de nummers met een “boodschap”, zoals The Voice, Need you Now en I still haven’t found, kwamen prachtig en op het goede moment in het verhaal tot hun recht.

Een compliment aan onze solisten, die deze avond weer echt in vorm waren. En vooral ook een compliment aan onze dirigent Bart de Jong. Zijn expressieve manier van dirigeren stuurde het koor op een fijne manier door de voorstelling. Kortom, zoals de aankondiging van de avond ook al had beloofd, het was een verlaat kerstcadeautje wat de dagelijkse bezigheden even liet voor wat ze zijn. Iedereen ging na afloop met een goed gevoel en met vele positieve reacties vanuit het publiek weer huiswaarts.

Nu even twee weken geen Rebound, maar daarna óp naar een muzikaal 2019 wanneer wij weer op veel momenten ergens in Nederland te zien zullen zijn.
Te beginnen op 19 januari 2019 in Paradiso Amsterdam. Wij hopen u dan ook (weer) te ontmoeten!