Westlands Korenfestival 2017

Op 16 september werd in Naaldwijk voor de 9e keer het Westlands Korenfestival georganiseerd.
Tijdens dit jaarlijkse Korenfestival in het centrum van Naaldwijk zijn er optredens van 16 koren op diverse locaties. Het festival staat voor een gezellige sfeer, feestelijke optredens en een hoog meezinggehalte. Ook Popkoor Rebound was dit jaar (voor de eerste keer) aanwezig om mee te doen.
Vooraf was het lange tijd onzeker of het weer geen spelbreker zou worden en of het dus wel door zou gaan. Uiteindelijk kwam het verlossende woord en wat een geweldige dag is het, ondanks de overvloedige regen, geworden. Vanaf het gezamenlijke inzingen tot aan de feestelijke meezing finale was er heel veel te genieten. Veel koren hadden een programma van bekende Nederlandse meezing nummers. Deze werden in alle gevallen met veel enthousiasme gebracht, waarbij de kwaliteit van de zang de ene keer wat beter was dan de andere keer. Dat mocht nergens een belemmering zijn voor het aanwezige publiek. Gelet op het weer waren er toch veel mensen op de been. De thuisblijvers hadden ongelijk, maar beetje jammer was het natuurlijk wel, want het was erg gezellig in Naaldwijk.
In twee optredens van elk een half uur kregen wij de kans om te laten zien wat we in huis hebben. En dat is echt niet niks. We gingen zeer voortvarend van start met I gotta a Feeling. Een nummer wat roept om beweging. Op een wat klein podium, onder een luifel van de Multivlaai, met paraplu’s en met regendruppels in je nek, is dat lastig. Gelukkig, voor dit moment, was niet het hele koor aanwezig, dus het kon net. Als opening best lastig. Meestal moet je toch eerst een beetje in de stemming komen, maar het was geen punt. Direct gevolgd door een prima solo van Nadine met I still haven’t found en daarna van Marina met One Love.
Het eerste blok eindigde ook met twee stevige nummers. Born to be Wild en Somebody to love van Queen zijn overbekende popnummers. De laatste met Hannie als soliste. Wat kan zij dat toch geweldig! Om jaloers op te zijn. Via spionnen in het publiek vernamen wij dat men onder de indruk was en dat men het een “geweldig” optreden vond.
De organisatie had zijn uiterste best gedaan om zoveel mogelijk koren overdekt of zelfs binnen te laten staan. Ons tweede optreden was dan ook binnen. Dat was fijn, want de regen kwam nog steeds met bakken uit de lucht. Jammer is het dan wel dat de voorbijgangers er natuurlijk niet waren. Toch hadden we ook hier best veel publiek, wat een prima optreden te zien kreeg. Hannie kon zich lekker, samen met het koor, uitleven op Shout. Naast dit nummer kwam ook Nadine weer aan de beurt met Proud Mary. Rebound onderscheidt zich van andere koren door meerdere nummers te brengen met een solist(e). Dat kan natuurlijk alleen maar als die solisten daar goed genoeg in zijn en inderdaad, dat zijn ze. Het publiek vond geweldig en reageerde enthousiast.
We eindigden met de Rock en Roll Medley. Op dit moment een van de topnummers van popkoor Rebound. Publiek en koor maakten er samen een feestje van, waardoor we met een zeer goed gevoel naar de afsluiting samen met de andere koren konden gaan. Weer een heerlijke muzikale en zeer gezellige middag, dit keer in Naaldwijk. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, volgende week zondag in het Zuiderpark theater in Den Haag zijn we weer te zien en te beluisteren rond de klok van 17.00 uur.
En natuurlijk op 25 november a.s. in de stadsschouwburg in Zoetermeer. Voor het jubileumconcert, een avondvullend programma “Listen to the music.”

Leave a Comment