Rotjekoor 18 juni 2022

Zaterdag 18 juni 2022 was Popkoor Rebound aanwezig op het RotjeKoor festival in Rotterdam. Volgens de organisatie het ‘grootste en meest gerse festival van Nederland’ met een deelname van maar liefst 140 geweldige koren. Vanaf 11.00 uur tot aan de sluiting van 18.30 uur konden Rotterdammers en bezoekers genieten van een gevarieerd programma op 25 locaties in de stad. De eerste editie van RotjeKoor in 2019 was een daverend succes, super leuk dat wij als Popkoor Rebound dit jaar aanwezig mochten zijn. Naast het korenfestival was het ook nog Roze Zaterdag in de stad dus onze fuchsia/witte outfit was passend gekozen.

Ons eerste optreden was in de welbekende ‘de Doelen’. Onze enthousiaste dirigent Bart doet nog wat oefeningen, om ons gefocust te krijgen, met wat klap oefeningen. Ons eerste optreden in de zaal ging hartstikke goed, ook de geluidsinstallatie en de goede akoestiek werkte mee.
Ons repertoire bestaande uit o.a. Rollercoaster van Danny Vera, Crazy little things called love van Queen en Angels van Robbie Williams werd goed ontvangen.
In aanloop naar het volgende optreden op de Nieuwe Markt was iedereen vrij om zijn eigen weg te gaan. Hier bestond de mogelijkheid om naar andere koren te luisteren.

Op de Nieuwe Markt, waar we lekker buiten mochten zingen, kwamen we allen weer bijeen. Daar wachtend op onze beurt op het podium konden we gebruik maken van een drankje op ‘t terras. Bij dit optreden wederom zeven nummers gezongen. Het zingen buiten was qua ervaring een heel ander optreden.
Vol enthousiasme hebben we hier ook een goed en leuk optreden neergezet en sloten voldaan onze dag met RotjeKoor af.Het was een zeer warme, erg gezellige en geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!