Rietveldtheater Delft 7 maart 2019

In het inmiddels zo vertrouwde en knusse Rietveldtheater traden we deze avond op samen met het Overdagkoor Delfgauw. Wat zijn er toch veel verschillende manieren om met elkaar muziek te maken en te zingen en juist die afwisseling maakt de avonden in het Rietveld zo leuk.
Ondanks de vertrouwde plek was het toch een spannende avond, omdat we voor het eerst de Michael Jackson Medley voor publiek gingen zingen. Een lastig stuk, waar we lang op geoefend hebben. Daarnaast zongen we ook het nieuwe “Just the way you are” en met een nieuwe solist “It’s a Beautiful day”. Kortom genoeg elementen om ons toch enigszins de druk te voelen. De spanning maakte dat er een geconcentreerde groep stond en dat betaalde zich uit in een prettig en goed lopend optreden, waar het publiek zichtbaar van genoot. De muziek van MJ is absoluut niet de makkelijkste, maar al het oefenen met elkaar en thuis, leverde een goede performance op. Natuurlijk moet her en der nog wat gesleuteld worden, maar dat gaat vast in de komende periode helemaal goed komen.

Na de twee optredens van het Overdagkoor was het tijd voor ons tweede optreden, waarin meer vertrouwde nummers werden gezongen. Dan blijkt eens te meer dat Rebound zich in de jaren heeft ontwikkeld tot een goed presterend koor dat trots kan zijn op het niveau dat wordt neergezet. Reacties uit het publiek en van het andere koor (dat zeker ook heel goed zong) gaven aan dat ook zij een leuke avond hadden gehad. Vooral de afsluiting met de Status Quo medley is voor ons een lekkere uitzwaaier, waarbij het publiek ook los ging. Wijzelf hebben dus zeker lekker gezongen en we gingen met een goed gevoel naar huis. Wij komen vast weer terug op deze fijne plek in Delft!