Rebound Kerstconcert 2015

Na maanden intensief oefenen op een gloednieuw kerstrepertoire was het op 19 december dan eindelijk zover. Het avondvullende kerstprogramma van het pas drie jaar bestaande popkoor Rebound kon aan de openbaarheid worden vrijgegeven.
Ongeveer 350 mensen, vooral natuurlijk heel veel vrienden, familie en kennissen van de Rebounders waren naar de Kruisheuvel kerk in Leidschendam gekomen om het resultaat te mogen meebeleven.
En wat werd het een geweldige avond. Voor de Rebounders zelf, maar het enthousiasme van het publiek maakte dat er een fantastische sfeer heerste, wat de uitvoering mede tot een groot succes liet uitgroeien. Al dat harde werken met elkaar wierp overduidelijk zijn vruchten af. Vanaf het prachtige beheerst uitgevoerde, ingetogen Silent Night tot aan het uitbundige gooien met kerstmutsen bij Santa Claus is coming to town.
Het al vele jaren oude nummer van “Its beginning to look a lot like Christmas” met een bijna opera-achtig begin en met de mooie, maar lastige overgang naar een ander ritme, alles zat in het programma en het kwam bij het publiek over zoals het bedoeld was.
De samenwerking tussen koor en solisten kwam, zonder de anderen te kort te willen doen, tot een absoluut hoogtepunt bij het prachtige nummer van Queen, Somebody to love met als soliste Hannie Jekkers. Uiteraard geen echt kerstnummer, maar het paste in het thema van de avond, namelijk ‘de liefde’. De manier waarop het nummer werd uitgevoerd was één van de piekmomenten van de avond. Dat is een groot compliment aan allen die daaraan meegewerkt hebben en biedt veel perspectief voor een nog mooiere toekomst van Popkoor Rebound. Hopelijk nog lang onder de bezielende leiding van dirigent Bart de Jong, die dankzij zijn big smile overduidelijk ook blij was met het resultaat.
Al met al was het dus een geweldige avond. Na afloop bleven veel fans nog wat drinken om de ervaring met elkaar te bespreken en het enthousiasme te delen. Veel mensen gingen ruim na 23.00 uur met een goed kerstgevoel huiswaarts.

Leave a Comment