Poptempel Paradiso Amsterdam 19 januari 2019

De legendarische poptempel Paradiso in Amsterdam. 

Wie wil daar niet een keer op het podium staan? Wij wel en daarom waren we blij dat we dit jaar waren ingeloot voor het Korenfestival dat al jaren wordt georganiseerd.
In twee dagen treden 140 koren op met veel verschillende soorten repertoire.  Ja, je mag maar een kwartier en je kunt dus geen lang optreden verzorgen, maar het mag wel “groots” zijn. En hopelijk spring je er toch ook een beetje uit in al dat zanggeweld. 

Wat was er ontzettend veel te beleven en te genieten. Zoveel mensen, die allemaal met zoveel plezier bezig zijn met hun hobby, namelijk zingen met en voor elkaar. Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar wist je dat er meer mensen lid zijn van een zangkoor, dan van een voetbalvereniging? En in Paradiso kon je weer eens zien en horen waarom dat zo is. Van zingen word je blij en het verbindt mensen. En wat waren er veel echt hele goede koren! In allerlei genres en samenstellingen kwamen ze voorbij, veelal van een hoog niveau. En dan hoor en zie je dat, terwijl je in de zaal zit en zelf ook nog moet gaan zingen en dan word je stiekem toch een beetje zenuwachtig. Kunnen wij dat ook wel zo goed? Maar het kwam helemaal goed. Het optreden van Rebound deed niet onder voor de meeste anderen. Met een vrolijk en vertrouwd drietal nummers maakten we de zaal en onszelf enthousiast en blij.

Listen to the music, the Rock en Roll medley en tenslotte Home zitten stevig in ons koor verankerd, wat maakt dat het los en ontspannen gezongen en gebracht kan worden. Ook op zo’n spannende plek!

Wij hebben toch maar in Paradiso gestaan! En hoe!