Zuiderpark 24 september

Op deze zonovergoten prachtige najaarsdag werd het in het Zuiderpark in Den Haag een groot zangfestijn. Alle soorten van muziek kwamen voorbij, van echte Hollandse meezingers, tot country en westernmuziek, als ook de bekende en minder bekende popnummers.
Rebound was het afsluitende koor van het dit derde Haagse Korenfestival. Een tiental nummers kwam aan bod en wat een feest werd het voor koor en publiek. Degene die al naar huis waren gegaan, hebben echt iets gemist. Voor het derde weekeinde op rij hadden we de kans in het openbaar een flink aantal nummers van ons repertoire te brengen, als voorbereiding op het grote jubileumconcert. In de komende twee maanden richten we ons meer keren per week op (nog meer) repeteren, om er op 25 november een heel mooi feest van te maken.

De helft van de nummers zongen we deze zondagmiddag met een solist. Dat blijft toch net iets anders dan bij andere koren. Het is ook wel eens onderwerp van discussie. Een koor is toch bedoeld om met elkaar te zingen en niet om als achtergrond bij, overigens uitstekende, solisten te dienen?
Bij popkoor Rebound kun je zien dat dat elkaar echt niet hoeft te bijten. Zingen met een solist is net zo goed erg leuk om te doen en vergt ook weer andere vaardigheden van koor en solisten. Die vaardigheden heeft Rebound zich inmiddels aardig eigen gemaakt. Het belooft heel wat voor die zaterdagavond in november in de schouwburg in Zoetermeer.
Zonder verdere gekheid, het werd een geweldige zondagmiddag in de zon in het Haagse Zuiderpark met heerlijke bekende muziek. Wat wil een mens nog meer? Vele complimenten na afloop door zomaar willekeurige toehoorders maken duidelijk dat ook het publiek ons zeker kan waarderen.
Daarom hier nog een laatste oproep, bestel je kaarten op de site van stadstheater Zoetermeer voor het te laat is, want het is bijna vol.

Leave a Comment