Middelburg Volkoren 2 juni 2019

Weer op 2 juni, maar nu dus op zondag in plaats van op zaterdag. En opnieuw werd het een heerlijke gebeurtenis. Natuurlijk zelf zingen, maar ook het kijken en luisteren naar zoveel anderen, die met evenveel plezier met hun hobby bezig zijn. De sfeer en de gezelligheid in de stad moet je echt zelf beleven, maar als je dat hebt gemist, dan kun je met een gerust hart aannemen dat het geweldig was. Mogelijk dat het voor het hele mooie wel iets te warm was, want met de eerste tropische dag van het jaar was het ook in Middelburg vooral in de schaduw lekker.

Nu dan over ons optreden. Rebound onderscheidt zich onder andere van andere koren omdat er vaak gewerkt wordt met solisten of met solisten groepen. Na het jubileumjaar 2017 is ook het zingen zonder te bewegen niet meer weg te denken en daarmee is een totaal plaatje ontstaan van een ontspannen en gezelligheid uitstralend koor, met goede solisten en met echt een mooie klankkleur. Naast It’s a Beautiful day, Love Of My Life, Something Inside So Strong en Africa, die dus allen met een solist of solistengroep worden gezongen, bracht Rebound de Michael Jackson Medley naar

Middelburg. Een medley waar heel veel voor geoefend is. De muziek van MJ is echt niet makkelijk, maar hij zit er inmiddels best goed in, inclusief bewegingen. De nummers zijn alom bekend en dat merkte we aan het publiek, die het kon waarderen.

Als laatste nummer van ons eerste blok deden we Can’t Stop The Feeling. Als je een voorbeeld wilt zien van een nummer waarbij de bewegingen in eerste instantie door het koor als lastig werden ervaren, maar waar nu met zoveel plezier op gedanst en gezongen wordt, dan is eens te meer duidelijk dat de aanhouder vaak wint.  Alle plezier wat men kan beleven aan zingen en bewegen komt bij dit nummer samen.

Het tweede blok waren wij de laatste op het plein 1940. Veel mensen gingen al huiswaarts, maar degenen die langs het plein liepen bleven staan en kwamen toch nog even kijken wat daar gebeurde. Dat was zeker ook de moeite waard. Hier eindigden we met de Michael Jackson Medley en de overbekende muziek werd ook nu door veel mensen gewaardeerd.

Middelburg, het was weer heerlijk! Wie weet tot nog maar weer eens.