Middelburg Vólkoren zaterdag 2 juni 2018

186 koren verdeeld over twee dagen bij “Volkoren” Middelburg en Rebound was er één van.
Het festival in Middelburg is een van de, en waarschijnlijk “HET” grootste festival voor koren in ons land. Om mee te doen moet je altijd meeloten en moet je dus ook mazzel hebben. Voor Rebound was het de tweede keer dat we waren ingeloot en wat werd het opnieuw een geweldige belevenis. Op een groot en hoog podium op de Markt direct voor het mooie stadhuis van de prachtige stad Middelburg. Rondom allemaal terrassen en stampvol met bezoekers. Die bezoekers konden op meer dan 18 locaties in de stad terecht om koren te zien optreden. Elk met hun eigen soort van muziek en met hun eigen “eigenaardigheden”. Er was echt te veel te zien en te luisteren om op te noemen.

Daarom terug naar Rebound. Een optreden van een uur, met allemaal voor het publiek bekende nummers. Rebound onderscheidt zich onder andere van andere koren omdat er vaak gewerkt wordt met solisten of met een solistengroep. Na het jubileumjaar 2017 is ook het zingen zonder te bewegen niet meer weg te denken en daarmee is een totaal plaatje ontstaan van een ontspannen en gezelligheid uitstralend koor, met goede solisten en met echt een mooie klankkleur. Naast Listen to the music, Somebody to love, One Love, de Rolling Stonesmedley en You’re the Voice, die dus allen met een solist of solistengroep worden gezongen, bracht Rebound voor het eerst het bij iedereen bekende nummer Hotel California. Ook daarbij is er een aparte, vrij grote “solo”groep die de lange en lastige verhaallijn zingt. De overige koorleden ondersteunen dat, wat nog een vak apart is en ook veel concentratie vergt. Er was aanvankelijk best enige twijfel of we dit wel aankonden op zo’n groot podium in de buitenlucht. Maar aan het publiek was te zien dat men het nummer kende en dat het gewaardeerd werd. Dat gold ook voor alle andere nummers. De als afsluiting bedoelde medley van Status Quo nummers kreeg het in groten getale aanwezige publiek opnieuw enthousiast. En toen was er nog tijd over. We waren ook tien minuten eerder begonnen, dus er was tijd voor twee nummers als toegift.
Naast het “intieme” nummer Hold Back the River, kwam als allerlaatste Born to be Wild. Dit hadden we al enige tijd niet meer gezongen en kwam ook voor het koor zelf als een verrassing, maar het ging nog helemaal top! Een heerlijke afsluiter van een heerlijk optreden.

Het bleef nog lang onrustig in Middelburg.