Mantelzorgdag 9 november Leidschendam

Rebound was er trots op dat de gemeente Leidschendam-Voorburg had gevraagd om op de nationale dag voor de Mantelzorg een uur te komen zingen voor de mensen uit de gemeente die zich op deze wijze inzetten. Ook in ons koor zijn er mensen die daarmee te maken hebben of hebben gehad, dus enig besef over de inzet die dat vaak vraagt, is ook binnen het koor zeker aanwezig. Trots dus om te mogen zingen voor al deze mensen, maar ook trots dat juist Rebound gevraagd is. Het laat een beetje zien dat we inmiddels enige naamsbekendheid hebben opgebouwd.

Bekendheid, mede vanwege de vrolijke en bekende nummers die we zingen. Nummers die iedereen kent en vaak ook meezingt.  Een van de doelen van Rebound is dat mensen plezier in zingen hebben omdat wetenschappelijk is aangetoond dat zingen goed voor een mens is. Wanneer is zo’n doel nou belangrijker dan op een speciale dag voor mensen die heel vaak klaar staan voor anderen? Zingen ontspant, maakt vrolijk, geeft energie en maakt je even helemaal los van je dagelijkse zorgen.

Goed, een uur gezellig zingen dus. En daarin zijn we op deze middag prima geslaagd. Een uur vol herkenbare en prettige meezingmuziek. Veel nummers zijn inmiddels oude bekenden in het repertoire van Rebound maar er waren ook een aantal nieuwere nummers te horen. I’m still standing,  Angels, Love of my life en Something inside so strong zijn de nieuwere nummers, maar van dat “nieuwe” was deze middag niet heel veel te merken.

Ook de “oudere nummers” klonken als een zonnetje. Het enige jammere van de middag was dat we net wat weinig plek hadden om ons goed te kunnen bewegen. Zingen zonder bewegingen voelt toch wat minder lekker en vertrouwd, maar een kniesoor die daar op let. Het was een topmiddag, waar we met veel plezier aan terugdenken.

Deze maand heeft Rebound nog een besloten optreden, maar in aanloop naar de Kerstperiode kun je ons in de hele regio tegenkomen. Kijk daarvoor hier op onze site in de Agenda.

In de lage en bij de hoge damesstemgroep zijn nog een paar plekken beschikbaar. Kijk ook voor informatie daarover op de site en wie weet tot ziens!