Leidschenveen 23 juni 2019

In Leidschenveen, waar ook een aantal van onze leden vandaan komt, werd voor de eerste keer een rondje Cultureel Leidschenveen georganiseerd. Een evenement waar bewoners hun passie voor de diverse kunsten kunnen vertonen. Feitelijk zijn de bewoners uit deze wijk onze buren en daarom kon Rebound natuurlijk niet ontbreken.
Het was op deze zondagmiddag stralend prachtig zomerweer, maar ons koor stond geprogrammeerd binnen bij het wijkcentrum/ Restaurant  “Heerlijkheid”. Gelukkig was op het laatste moment besloten om ons toch buiten een plek te geven. Deze plek was niet erg groot, wat een beetje jammer was, maar het mocht voor het enthousiasme niet veel uitmaken. Wat was het gezellig en wat reageerde het publiek leuk en met waardering voor de gezongen nummers!

In drie verschillende blokken van een half uur, met ieder hun eigen uitstraling, passeerde een groot aantal nummers uit ons repertoire de revue.
Het aanwezige publiek kon het allemaal goed waarderen en er werd soms ook gezellig meegezongen.
In het eerste blok brachten we onze nieuwste nummers ten gehore. Inmiddels zijn die ook al op een aantal podia te horen en te zien geweest. De Michael Jackson Medley, Something inside so strong en nog een 4 tal nummers werden met verve gezongen. De vrolijke afsluiting was in dit eerste blok voor Can’t stop the feeling.
Het tweede blok ging van start met de altijd leuke Rock and Roll medley. Muziek, die eigenlijk iedereen (nog) wel kent. Na een aantal overige nummers, was de afsluiting van dit blok al even bekend en werd er wederom door mensen in het publiek meegezongen. Een feest van herkenning dus, de Status Quo medley.
Ja, en dan ten slotte het derde blok van de middag. Het was inmiddels erg warm geworden en op de een of andere manier past dat ook wel goed bij de Flower power muziek van dit blok. De Beatles zijn natuurlijk overbekend en de afsluiting met Shout is voor koor en publiek altijd erg leuk. Dat komt zeker ook door Hannie die er als soliste in dit nummer altijd een hele act van weet te maken.

Overigens complimenten voor alle solisten en solistengroepen die het toch maar aankunnen en ook aandurven. Gelukkig heeft Rebound een paar van die kanjers in huis en zelfs het feit dat er toch al veel mensen op vakantie waren en er dus soms invallers voor de solisten nodig waren, liep de middag als het volop aanwezige zonnetje.
De enthousiasmerende leiding van Bart was ook vanmiddag onontbeerlijk en droeg ook zeker bij aan het leuke en goede optreden.

Kortom, het was een geslaagde (wel erg warme) middag in Leidschenveen en we hopen naar aanleiding van dit optreden dat ons koor bij de buren wat meer bekendheid heeft opgebouwd.