Leids Korenfestival 25 november 2018

15 koren elk 15 minuten. Niet als competitie, maar om jezelf te presenteren. Rebound was uitgenodigd om hieraan deel te nemen en dat kwam mooi uit, want wij willen graag ook wat meer bekendheid in de Leidse regio. Normaal is een optreden van “maar” 15 minuten natuurlijk erg weinig, als je nagaat wie en wat daar allemaal voor gedaan moet worden. Midden in de voorbereidingsperiode naar de kerstoptredens kun je je afvragen of dit nu zo handig was/ is.

Handig is misschien ook niet de juiste gedachte, maar je goed presenteren is dat wel. Er is dus ook voor dit relatief korte optreden hard geoefend om iets moois neer te zetten. De drie nummers met een H, namelijk Hello, Hold back the River en Home, waren bewust als trio uitgezocht omdat er wel een mooi verhaal, een mooie lijn, in zit.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het mooi gezongen werd. Kun je een grote zaal, met veelal allemaal andere zangers, voldoende boeien? Herinneren ze zich jouw koor nog als iedereen weer naar huis is? En zijn we daarin voldoende geslaagd? Het antwoord zal voor ieder persoonlijk wellicht anders liggen, maar reacties vanuit het publiek later die dag geven aan dat we daar zeker in geslaagd zijn. Tussen alle andere koren met een grote veelzijdigheid aan soorten muziek, viel Rebound in ieder geval op door een drietal zuiver gezongen mooie nummers. Kortom een prima neergezet optreden.

Nu in volle vaart verder met de kerstoptredens die er aan zitten te komen. Kijk voor tijden en data op de agenda.