Korenwedstrijd Isala Encore

Op 5 februari 2017 deden we voor het eerst in ons bijna vijfjarige bestaan mee aan een wedstrijd!
Bij dit korenevenement in het Isala theater in Capelle aan de IJssel komen goede koren uit een brede kring rond Rotterdam en Den Haag samen om met elkaar te zingen, van elkaar te leren en ook om te zien welk koor op dit moment de beste is. Nou is dat geen makkelijke opgave voor de jury, want soms lijkt het een beetje op het vergelijken van appels met peren. Het zijn inderdaad allemaal koren, maar daarmee is de vergelijking wel gemaakt.
In ieder geval deden wij van popkoor Rebound voor de eerste keer mee en dat leverde toch wel wat extra spanning op. Vier nummers zouden we zingen en die moeten er natuurlijk wel heel goed inzitten. Dat al het harde werken beloond werd, bleek uiteindelijk op die zondag in Capelle.
Zonder al te erg te overdrijven kan wel gezegd worden dat we een super optreden neergezet hebben. Door de jury werd onze outfit en uitstraling geprezen. Ook werd er opgemerkt dat we zuiver zongen. Een niet onbelangrijk aspect van zingen met een koor!
Tenslotte viel op dat we geprezen werd om de durf om met solisten op te treden. Bij andere koren gebeurt dat inderdaad veel minder, maar wij hadden dan ook twee geweldige solisten, Jan bij You’ve Got A Friend en Kelly met One Love. De andere twee nummers werden door het hele koor met verve gebracht. Hello van Adele, wat een prachtig nummer is dat geworden. Als afsluiter bracht de Rock & Rollmedley, met een solistengroep, de zaal in een uitbundige stemming. Terecht werd door de jury opgemerkt dat bij dat nummer alles helemaal samen kwam.

Dat Xing en Pop4shore samen eerste werden was geheel terecht. Van hen kunnen we nog wel wat leren en ook dat is het doel van meedoen aan een festival als dit. Dat Rebound hard op weg is naar een nog betere performance, is ook helder. Dan maakt de plaats waar je eindigt natuurlijk niet zo heel veel meer uit. Op YouTube zijn de opnames te vinden, voor degene die daar in geïnteresseerd zijn.
Na het optreden van de koren begon de afterparty, waardoor de jury zich kon gaan beraden. Wie er niet was heeft wat gemist. Wat een feest, met een grote F.
Afsluitend, het was een geweldige dag, zowel wat betreft optreden, maar zeker ook qua sfeer en gezelligheid.

Leave a Comment