Korenlint Haarlem 2017

Op zondag 10 september heeft Popkoor Rebound voor het eerst meegedaan aan het jaarlijkse korenfestival Korenlint in Haarlem. Dit jaar al weer voor de 14e keer. Het festival, waaraan dit keer 110 koren hebben deelgenomen, wordt steeds verspreid over twee dagen en op zondag mochten wij onze kunsten vertonen.

Het eerste optreden vond plaats in de aula van het Stedelijk Gymnasium. Qua akoestiek helaas niet een van de betere locaties. Ondanks dat hebben wij voor een beperkt aantal toeschouwers toch weer een gezellige performance kunnen neerzetten. Nadine mocht het spits afbijten met haar nummer “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”. Het optreden werd voortgezet met de, inmiddels vertrouwde, Beatles Medley. Marina nam daarna het stokje over met haar solo in het gospell-achtige reggaenummer van Bob Marley, “One Love”. Met een solopartij van de mannen in het nummer “Born To Be Wild” werd dit eerste deel van onze bijdrage aan het festival stevig afgesloten. Een regelrechte knaller!. De kop was eraf. Met een flink applaus van een inmiddels ruim gevulde zaal konden we gaan genieten van een pauze van ongeveer een uur. Menig koorlid vond op het plein aan de Grote Markt een plekje op een van de vele gezellige terrassen.

Om 15.20 uur stond onze tweede bijdrage aan het festival op het programma. Dit keer in de van Beynumzaal in de Philharmonie. Een prachtige zaal met een geweldige akoestiek. Daar word je blij van…
Na de nodige voorbereidingen aan de geluidsinstallatie door onze techicus Raymond konden we van start. Ook bij dit tweede optreden werd gestart met een balad, het prachtige “I Wanna Know What Love Is” met daarin een geweldige solo van Jan. Met als gevolg dat het in de gang langslopende publiek naar binnen werd getrokken. Met een mooie uitvoering van het nummer “Hello” van Adele en het nummer “You’re All I Need To Get By” werd het optreden voortgezet. Ondertussen werd de zaal steeds voller met enthousiast publiek en dat geeft je wel een flinke boost. Swingend door de pophistorie met nummers van onder andere Bill Haley, the Beach Boys en Ritchie Valens in een “Rock & Roll medley”, met als solisten Hannie, Nadine en John werd het tweede optreden energiek afgesloten. Dit alles tot groot genoegen van het publiek. Met dit enthousiasme kon een toegift niet uitblijven en hebben we nogmaals de Beatles Medley ten gehore gebracht. Met een zeer ruim applaus en een voldaan gevoel is Haarlem voor herhaling vatbaar. Wat ons betreft tot volgend jaar!!

Leave a Comment