Korenfestival Goed Gestemd 25 mei 2019

Voor de eerste keer organiseerde popkoor Goed Gestemd uit Voorhout een korenfestival. Dat bood de kans om ons eens op een andere plek te laten zien en te horen. Twee optredens van elk 20 minuten op twee verschillende plekken in het centrum van Voorhout. Als speciale opdracht had elk koor een versie van Love of My life van Queen ingestudeerd. Ook ons koor had veel geoefend op een aangepast arrangement van Bart. Hij wilde zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke nummer blijven en dat heeft tot een mooie aanvulling op ons repertoire geleid.

Op deze heerlijke mooie zaterdag zongen we (beetje jammer, binnen) op twee verschillende plekken. Wij waren het eerste koor in zalencentrum Cheers.  Starten is nooit de makkelijkste plek op een festival en we hadden het onszelf ook niet heel makkelijk gemaakt met de keuze van eigenlijk vier nieuwe nummers, waaronder dus Love of My life. Maar wat ging het goed. Dat er veel  op deze vier relatief nieuwe nummers is geoefend was zeker hoorbaar. Vanwege de zeer beperkte ruimte konden we de bewegingen niet uitvoeren zoals we dat graag gedaan hadden. Dat was voor de zang echter geen nadeel, want alle concentratie kon naar het zingen gaan. Het publiek kon ons waarderen, want gaandeweg liep de zaal steeds meer vol en er ging eigenlijk niemand weg. Het eindapplaus was dan ook welgemeend en verdiend.

Ons tweede optreden was in het kleine kerkje een stukje verder in het dorp. In de kerk was er geen versterking, maar de mooie akoestiek maakte dat ook overbodig. Ook hier werd Love Of My life ten gehore gebracht, naast een viertal andere nummers, waaronder voor de eerste keer voor publiek Something Inside So Strong met als de twee solisten Hannie en Kelly. Zonder microfoons was dat voor hen vast eerst even onwennig, maar het ging een super.

Ook hier was het publiek enthousiast en klonk er een groot applaus. Daarna was het natuurlijke leuk om ook even naar andere koren te kijken en hun versie van Love of My life te horen. Wat kan een nummer toch op veel verschillende manieren worden gebracht.

Kortom, een gezellige zaterdagmiddag, waardoor men nu ook in de bollenstreek van Rebound heeft gehoord en genoten.