Kerstoptredens december 2019

Bij Kerst denken we aan lichtjes, versieringen, gezelligheid, samenzijn en natuurlijk aan kerstzang. Alle ingrediënten waren aanwezig bij de diverse optredens van Popkoor Rebound. Natuurlijk staat zingen voorop, want we zijn niet voor niets een koor, maar gezelligheid en samenzijn staat bij ons ook (het hele jaar) hoog in het vaandel. Een viertal optredens binnen anderhalve week is best “veel”. Maar wat is dat toch ook leuk!!!

Om te beginnen was daar op 12 december het optreden op de Royal Christmas Fair in Den Haag. Een koude maar mooie dag deed ons vermoeden dat het een koude avond zou worden. Een klein beetje regen, vrij veel wind en het was, zoals verwacht, “berekoud”. Dat heeft helaas gemaakt dat veel mensen al vroeg op huis aan gingen. Jammer, maar het mocht het optreden verder zeker niet belemmeren.

Na de start met Winter Wonderland, wat toch ook een lekker inzingnummer is, was iedereen direct aardig opgewarmd en stond de sfeer als een (kerst)huis. Vlotte uptempo nummers en de wat meer serene nummers wisselde elkaar in het goede ritme af. Dit jaar hadden we een nieuw kerstnummer, “Please come home for Christmas”, waarin de hoge sopranen de solopartij zingen. Veel extra op geoefend en daar was het resultaat dan ook naar.  Ja en dan de twee nummers die door veel mensen uit ons koor als de mooiste worden gezien, namelijk Silent Night en O Holy Night. Wat zijn ze inderdaad mooi. Aan de reacties vanuit het publiek te horen en te zien, kwam dat ook bij hen over zoals het wordt bedoeld.

Het tweede optreden was op 14 december, binnen in de entree van de Stadsgehoorzaal in Leiden en dat zingt toch weer heel anders dan buiten. Zo heb je natuurlijk geen last van de eerder genoemde weergoden, maar het is ook een beetje jammer dat je geen spontaan langs lopend publiek hebt, wat wel of niet blijft staan om naar je te luisteren. De nummers van ons kerstrepertoire zijn alweer wat meer vertrouwd voor het koor, wat de gezelligheid en de spontaniteit van ons optreden zeker ten goede kwam. Weer waren de twee gedragen nummers de toppers van het optreden, maar vlak zeker Santa,s Party van Nick en Simon niet uit. Dansen en feestvieren en zingen tegelijk, het kan.

Ons volgende optreden was op 15 december, een besloten optreden in Schoorwijck in Leidschendam. Vorig jaar was men daar zeer lovend over ons kerstoptreden en men keek daarom met hooggespannen verwachting uit naar onze komst. Het is natuurlijk aan de bewoners en hun familie om te oordelen of die verwachting is waar gemaakt, maar aan de reacties te zien en te horen, was dat zeker het geval. Tussen de “echte” kerstnummers door zongen we ook een paar nummers uit ons repertoire die bij de sfeer van Kerstmis passen, waardoor het een zeer compleet zondagmiddag optreden werd. We mogen eigenlijk best wel stellen dat het een van de betere optredens van Rebound was.

Het laatste kerstoptreden was te zien en mee te beleven op 21 december op het Koningin Julianaplein in Voorburg. Hier werd het feestje van de vorige drie optredens nog eens over gedaan en voortgezet. Twee maal 40 minuten buiten tussen het winkelende kerstpubliek. Velen bleven staan en werden enthousiast van de vrolijke, herkenbare en mooie kerstnummers, waardoor de sfeer van Kerst mooi tot zijn recht kwam.

Op naar een muzikaal volgend jaar, want al op 12 januari is Rebound te zien op een bijzondere plaats, namelijk bij de Top 2000 kerkdienst in de Koningskerk te Voorburg. De toegang is vrij. Zie onze site!

Hieronder een impressie van deze optredens.