Kerstoptreden Voorburg 22 december 2018

Het tweede buitenoptreden van Rebound in deze Kerstperiode was dit jaar op het Koningin Julianaplein in Leidschendam-Voorburg. Toch min of meer onze thuisbasis, waar we ook aan het begin van het seizoen, eind augustus, vrijwel elk jaar optreden. Maar nu maakte het plein en winkelcentrum zich dan toch echt klaar voor de naderende kerst. Veel mensen, met veel boodschappen en allemaal druk. Een kerstkoor kan dan een leuke en gezellige afleiding zijn en een goede reden om even stil te staan, te onthaasten en, al is het maar voor een half uurtje, even toe te geven aan samen zijn en genieten van muziek. Popkoor Rebound was op deze zaterdagmiddag het aangewezen koor om de kerstsfeer op te roepen met de bekende kerstpop nummers.

Na het super gezellige optreden op de kerstmarkt in Leiden een kleine week eerder, was dit opnieuw een waar kerstspektakel. Mooie nummers als O Holy Night en Silent Night wisselden af met het vrolijke Jingle Bell Rock, Winter Wonderland en niet te vergeten Santa’s Party, wat een verrassende start werd van het tweede blok. Naast natuurlijk nog vele andere bekende kerstnummers, waarbij  de inzet van solisten ook nu het koor meetrok naar een heerlijk optreden. Iedereen kent All I want for Christmas en Last Christmas en Christmas time en al helemaal niet te vergeten Driving home for Christmas van Chris Rea. Stiekem vind ik de uitvoering van Rebound veel leuker.

In deze donkere dagen voor Kerst was het optreden op het plein vol van vrolijkheid en gezelligheid en veel mensen bleven staan kijken en luisteren. De reacties waren alom vol lof. Na afloop gingen de meeste mensen weer blij verder op huis aan of naar nog meer boodschappen.

Het koor mocht gaan genieten van heerlijke Gluhwijn en kaas en worsthapjes in het atrium van het gebouw van ons koorlid Michel. Altijd een fijne plek waar we gebruik van mogen maken. Dank aan Michel, die dat altijd goed regelt.

Op het programma staan dit jaar nog een besloten optreden op 23 december en één openbaar optreden op 28 december. Voor deze laatste moet een toegangskaartje worden gekocht.
Voor meer informatie kijk verder op onze site.