Kerstmarkt Leiden 16 december 2018

En dan is het alweer bijna Kerst. Vrijwel alle koren in Nederland zijn al weken (soms maanden) bezig met de kerstoptredens overal in het land. Waar je ook komt, er is muziek en er zijn kerstkoren en -koortjes. En dan is daar natuurlijk ook Popkoor Rebound. Vorig jaar is Kerst er bij Rebound een beetje bij ingeschoten vanwege ons eerst lustrumfeest. Dit jaar zijn er echter twee nieuwe nummers ingestudeerd, naast de bekende nummers en dat kon je in Leiden op de grote kerstmarkt meebeleven. En een belevenis werd het!
Op een prachtige locatie, namelijk de Koornbrug vlak voor het stadhuis van Leiden, traden we twee maal een half uur op. De tweede keer werd het al donker, wat de sfeer alleen maar ten goede kwam. De versiering van de grote ijsbaan en van de Leidse grachten kwam daardoor helemaal tot zijn recht.

Buiten zingen is altijd weer heel wat anders dan binnen in een theater of andere ruimte. Je hoort elkaar minder goed en er is veel meer “omgevingslawaai”. Dat maakt dat zo’n optreden lastiger is, wat misschien nog extra geldt voor de mooie kerstnummers. Toch slaagde Rebound er goed in om mensen zo te boeien dat ze bleven staan om te kijken en belangrijker nog, om te luisteren.

Wat werd er bij vlagen prachtig gezongen. O Holy Night en Silent Night zijn bij uitstek de “tere” en voor buiten “kwetsbare” nummers, maar wat kwamen ze mooi uit de verf. Het publiek was zichtbaar onder de indruk.

Daarnaast waren de vrolijke en zelfs dansbare nummers een feest om te zien en te beleven.  Last but not least een groot compliment voor onze solisten. Zij trokken het hele koor mee in de nummers waarin zij de solisten waren. Erg knap gedaan.

Heb je ons gemist, kom dan op 22 december naar het Koningin Julianaplein in Voorburg, waar we opnieuw buiten zullen optreden. Op 23 december zingen we bij een besloten gelegenheid, maar voel je iets voor een warme en intieme winteravond kom dan naar het Rietveldtheater in Delft. Daar hebben we op 28 december een optreden gepland staan waar we erg naar uit kijken en waar de mooie kerstnummers nog een laatste maal dit jaar zullen klinken.

Tenslotte zingt Rebound op de een na laatste dag van het jaar, op zondag 30 december, op het Malieveld in Den Haag in de tent van waaruit de Top 2000 wordt uitgezonden. Ook dat belooft een spektakel te worden, met zelfs een groep van 12 zangers en zangeressen uit ons koor die het publiek zullen verwelkomen.

Kijk voor alle verdere informatie op onze site, onder meer in de Agenda.