Historisch Scheveningen zaterdag 18 augustus 2018

Nog maar net terug van de zomervakantie van drie weken, staat er in de komende periode een vijftal optredens op de agenda. De eerste daarvan was die van zaterdag 18 augustus 2018.
Voor het derde jaar op rij nam het festival Historisch Scheveningen de bezoeker mee door de geschiedenis van Scheveningen met een aantal bekende en minder bekende historische taferelen. Daarnaast werden er op verschillende podia optredens verzorgd die de sfeer van het verleden willen laten zien en horen. Dat betekent dat deelnemende koren, zoals Rebound, nummers brachten vanuit de zestiger jaren of eerder. Gelukkig waren de “sixties” de jaren waarin er heel veel popmuziek is gemaakt, die ook nu nog veel gebruikt wordt.  En ook vanuit de tijd voor de 60-er jaren was er al veel te genieten. Van een troubadour en een band van drie jongemannen die de herinnering aan Elvis, Chuck Berry en andere legendes levend houden, zanggroep Memories in hun opvallende “polkadot” jurken, met vijftiger jaren muziek, tot een werkelijk formidabele Marilyn Monroe.

En tussen al dit geweld was daar ook Popkoor Rebound. Gekleed in de stijl van de flower power werden de nummers uit die tijd met veel enthousiasme gebracht. De opening was voorlopig voor de laatste keer met Kelly als een van de solisten. Zij is nu met zwangerschapsverlof en zal de komende keren daarom niet met ons meezingen. Rock and Roll, Rolling Stones, Beatles en Status Quo, het publiek kon het allemaal erg waarderen. Voor het hoofdpodium bij de Oude Kerk was het plein flink vol en er werd meegeklapt en soms meegezongen met de bekende nummers. Men bleef ook allemaal staan en het was jammer dat er met Born to be Wild een einde kwam aan een zeer gezellige drie kwartier heerlijke “oude”, maar vooral bekende muziek.

Maar niet getreurd, wie ons opnieuw wil zien kan op zaterdag 25 augustus om 12.30 uur terecht bij het Culturele Zomerfestival op het Julianaplein in Voorburg. 8 september is Rebound te zien in Haarlem en op 22 september zijn we terug in Scheveningen bij Terug naar de Kust. Tenslotte zijn we op 6 oktober opnieuw te horen in Zandvoort. Wellicht tot ziens!