Benefietfestival voor Kika op 2 november

Zaterdag 2 november 2019 stond in het teken van het Benefietfestival voor KiKa, georganiseerd door popkoor Focus. Een beter doel kun je je bijna niet voorstellen en Rebound deed daar van ganser harte aan mee. En hoe kon je je dag misschien nog beter invullen, dan naar het Koorenhuis in Den Haag te komen. Er was zo veel te ervaren en te beleven die dag dat het jammer was als je er niet bij kon zijn.

Naast alle activiteiten als workshops, verlotingen, verkoop van warme maaltijden en een dienstenveiling werd er in de foyer gezongen door solisten en in de grote zaal werd naast door Focus zelf, opgetreden door zeven andere koren uit Den Haag en omgeving. Rebound was er daar één van. Helaas waren door ziekte (en door wat andere omstandigheden) wel wat mensen afwezig, maar met de “harde kern” werd een goed optreden neergezet. Het waren niet de makkelijkste nummers die waren uitgekozen om te brengen. Het nieuwe Angels voor de eerste keer ging echt heel goed. Een nummer als “Built to last”, wat lastig is en wat we niet vaak voor publiek zingen, ging ook goed. Dit in tegenstelling tot de generale repetitie, waar het toch weer even zoeken was naar de juiste hoogte en juiste invalmomenten. Daarmee werd het oude gezegde “een slechte generale is een goede uitvoering” maar weer eens waar gemaakt. You’ve got a friend, Love of my life en Need you now klonken gewoon heel mooi en het slotlied I’m still standing bracht tenslotte een hoop plezier.

Dit optreden had een aantal van onze betere uitvoeringen in zich en het was in zijn totaliteit van een prima kwaliteit. Een extra compliment voor de hoge dames stemgroep. De nummers waren juist ook voor hen zeker niet de makkelijkste, maar wat deden ze het geweldig goed.

Nogmaals jammer als je er niet kon zijn, niet alleen heb je al die goede optredens van de koren gemist en dus ook van Rebound, maar ook alle evenementen op dit festival.

Wil je meer van Rebound gaan zien, dan is er goed nieuws. Op 9 november treden we ’s middags op bij de Dag van de Mantelzorg in het Raadhuis in Leidschendam en de decembermaand biedt volop mogelijkheden om te komen genieten van ons kerstrepertoire. Op 12 december op de Kerstmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag, daarna op 14 december de Kerstmarkt in Leiden. De zondag daarna een besloten optreden, maar op 21 december tenslotte nog een optreden op het Koningin Julianaplein in Leidschendam Voorburg. Kortom er zijn vele mogelijkheden om ons te zien en te horen. Je vindt alle optredens in de Agenda hier op de site.

Heb je na al dit luisteren zin gekregen om in het nieuwe jaar misschien mee te gaan doen met ons? Er zijn een paar plekken vrij bij de hoge damesstemgroep en een paar bij de laagste damesstemgroep.  Kijk op onze site waar we onze repetities hebben, vul het info formulier in en kom eens naar een repetitie kijken. Wellicht sta jij er volgend jaar ook tussen en ervaar je net als wij de kracht en de energie die je krijgt van samen zingen!